Reserveren

Het verhaal

Het verhaal achter Lit d’Art

Gastvrouw en eigenares Aida had altijd al een passie voor mensen. Ze kon jarenlang haar creativiteit kwijt in de hr-sector. Toch kriebelde het om ook iets te doen met kunst, design en architectuur. Daarom bundelde ze deze liefdes in één verhaal.

Architecturaal pareltje

Aida’s droom? Haar passies combineren en een eigen boetiekhotel openen. Toen kwam onverwacht dit art-nouveau herenhuis vrij. Een buitenkans: het pand behoort tot ‘De vijf werelddelen’, het beroemde woningensemble van architect F. Smet-Verhas. En het ligt in de bruisende Antwerpse wijk Het Zuid, op wandelafstand van het Museum voor Schone Kunsten. Kortom, een architecturaal pareltje op een droomlocatie.

Rust en luxe

Aida was meteen overtuigd van het potentieel van het pand. In 2019 toverde ze het herenhuis om tot een oase van rust en inspiratie. Ze richtte vier luxueuze suites en een wellnessruimte in. Hier kunnen haar gasten zich na een druk dagje Antwerpen volledig ontspannen.

Persoonlijke service

Lit d’art biedt méér dan enkel en alleen een overnachting: je stapt in een belevenis. Vanaf je boeking staat de persoonlijke service centraal: Aida contacteert je vooraf om te zien wat je misschien extra wenst of vraagt tijdens je verblijf.

Een gezellige babbel met een glaasje bij ontvangst in de lounge, gebundelde tips en to do’s die ze weet aan te raden, de open keuken waar je altijd welkom bent: de warme sfeer en de experience van je verblijf maakt Lit d’Art uniek…

Het éérste wat je hier moet doen: je welkom voelen.

Kunst en design

Lit d’Art rijmt art nouveau met hedendaags design. Aida stelde het interieur met veel zorg en oog voor detail samen. Val je voor een van de kunst- en designobjecten? Pols dan gerust naar de prijs: de meeste werken en meubelen zijn te koop.

Filosofie

Alles in Lit d’Art – van het logo tot het interieur – ademt dezelfde filosofie: de gasten rust en inspiratie bieden. Wil je deze mooie plek leren kennen? Neem dan gerust contact op met Aida.