Reserveren

Locatie

Antwerpen

Onze appartementen konden niet mooier gelegen zijn dan in de bruisende museumwijk het Zuid. Gelegen in de buurt van het uitmuntende KMSKA museum en zijn bloeiende tuin hersteld in zijn historische vorm, heeft de wijk een ongekende keuze aan restaurants en bars, warenhuizen, topslagers, boetieks en verschillende gallerijen. Er is altijd wat te zien of te beleven.  

 

Experience

Chocolate Nation

Chocolate Nation recht tegenover het Centraal Station is het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld. Het is geen gewoon museum, het is een belevingsmuseum. Verwacht je aan een multi-sensorische reis die het verhaal van Belgische chocolade vertelt, de bezoekers vele variaties Belgische chocolade laat proeven en zal betoveren en verbazen.

Website
MAS

Het MAS wil een internationaal en grensverleggend museum zijn over wereldwijde verbondenheid tussen mensen en collecties vanuit uiteenlopende denk- en leefwerelden. Met een stroom aan verhalen, bekeken vanuit meerder perspectieven, betrekken wij iedereen die nieuwsgierig is naar het heden, verleden en de toekomst van Antwerpen en de wereld.

Website
Red Starline Museum

Het Red Star Line Museum vertelt op de authentieke plek van de historische rederij op het Antwerpse Eilandje, aan de hand van persoonlijke verhalen van landverhuizers in de 20ste eeuw, een universeel verhaal over hoop, dromen en de zoektocht naar geluk. Vertrekkend van het historische verhaal over de Europese emigratie via Antwerpen naar Amerika, zet het museum aan tot reflectie en dialoog over migratie vroeger, nu en in de toekomst.

Website

Hidden gems

Vlaeykensgang

In het hart van het stadscentrum, achter een nietsvermoedende deuropening die amper een meter breed is, vind je een van de beste verborgen juweeltjes van Antwerpen. Een doolhof van kleine doorgangen en binnenplaatsen uit de 16e eeuw.

Website
Cogels-Osylei

Met bijna alle villa’s die tussen 1894 en 1908 zijn gebouwd, hebben de meest prestigieuze architecten van die dag ontploffingen uit het verleden opgeroepen voor hun welgestelde klanten. De Belle Epoque moedigde zijn elite aan om te streven naar eclectische pracht: Art Nouveau, Neo-Gothic, neoklassiek en Tudor. Ons eigen hotel zou er niet misstaan!

Website
Kloosterstraat

Antiek en vintage zijn de kracht van de Kloosterstraat. Bezoekers vinden de oudste en vreemdste objecten in de winkels langs deze straat, van houten hobbelpaarden tot gevleugelde designlampen en zeeën van retro stoelen.

Website

Art

FOMU

Het Fotomuseum Antwerpen toont fotografie in al haar facetten. Ze wisselen elke 4 maand van tentoonstellingen.

Website
MoMu

Het ModeMuseum van Antwerpen. Het museum herbergt de grootste verzameling Belgische hedendaagse mode.

Website
KMSKA

In een monumentaal neoklassiek gebouw met gevleugelde wagenmennerbeelden bezit KMSKA een verzameling artistieke meesterwerken van wereldklasse. De galerij zal echter gesloten blijven tot ten minste eind 2021 tijdens een totale renovatie.

Website

Restaurants

Lewis

Puur, smakelijk, heerlijk en verfijnd eten. Zeer mooi ontworpen restaurant en op slechts 1 minuut lopen van ons hotel. Absoluut een van onze ultieme favorieten. Vraag Aida om een reservatie te maken.

Schildersstraat 25, 2000 Antwerpen

Website
Dim Dining

DIM Dining is een modern én traditioneel Aziatisch-Westers geïnspireerde keuken met Michelin Ster.

Vrijdagmarkt 7, 2000 Antwerpen

Website
Den Artist

Parijs in Antwerpen. Als u op zoek bent naar klassieke Belgische gerechten, ga dan direct naar de levendige sfeer in de Brasserie den Artist. Ontbijt, lunch, diner, altijd lekker en goed geserveerd.

Museumstraat 55, 2000 Antwerp

Website