Reserveren

Locatie

Antwerpen

Lit d’Art ligt in Het Zuid, een Antwerpse wijk die bruist van kunst en cultuur. Het weldra terug open KMSK (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten) ligt om de hoek. Antwerpen is na Brussel de grootste stad van België. Ze heeft een rijke geschiedenis: de oudste herinnering gaat terug tot de tweede eeuw na Christus, tot de Gallo-Romeinen zich in de buurt van het huidige Steen vestigden. Wil je Antwerpen beter leren kennen? Dan geeft Aida je graag enkele tips.

bekijk de parkeermogelijkheden

Fashion Stores

De Meir

De beroemdste winkelstraat in Antwerpen. De bekendheid van deze straat reikt tot ver buiten België en is daarom het prototype van de Antwerpse winkelwereld geworden. De brede wandelpromenade is autovrij en altijd druk bevolkt.

Website
De Kammenstraat

Straat voor de alternatieven. En hoewel het nog steeds deze bijnaam heeft, is de straat een stuk mainstream geworden. Je hoeft niet op je skateboard aan te komen of hippie te zijn om te vinden wat je leuk vindt.

Website
De Nationalestraat

De denim-sfeer van de Kammenstraat – een zijstraat van de Nationalestraat – gaat hier verder. Nog steeds meer luxe merken en boetieks verhuizen naar deze straat. Wordt meer en meer geassocieerd met high-fashion.

Website

Hidden gems

Vlaeykensgang

In het hart van het stadscentrum, achter een nietsvermoedende deuropening die amper een meter breed is, vind je een van de beste verborgen juweeltjes van Antwerpen. Een doolhof van kleine doorgangen en binnenplaatsen uit de 16e eeuw.

Website
Cogels-Osylei

Met bijna alle villa’s die tussen 1894 en 1908 zijn gebouwd, hebben de meest prestigieuze architecten van die dag ontploffingen uit het verleden opgeroepen voor hun welgestelde klanten. De Belle Epoque moedigde zijn elite aan om te streven naar eclectische pracht: Art Nouveau, Neo-Gothic, neoklassiek en Tudor. Ons eigen hotel zou er niet misstaan!

Website
Kloosterstraat

Antiek en vintage zijn de kracht van de Kloosterstraat. Bezoekers vinden de oudste en vreemdste objecten in de winkels langs deze straat, van houten hobbelpaarden tot gevleugelde designlampen en zeeën van retro stoelen.

Website

Museums

FOMU

Het Fotomuseum Antwerpen toont fotografie in al haar facetten. Ze wisselen elke 4 maand van tentoonstellingen.

Website
MoMu

Het ModeMuseum van Antwerpen. Het museum herbergt de grootste verzameling Belgische hedendaagse mode.

Website
KMSKA

In een monumentaal neoklassiek gebouw met gevleugelde wagenmennerbeelden bezit KMSKA een verzameling artistieke meesterwerken van wereldklasse. De galerij zal echter gesloten blijven tot ten minste eind 2021 tijdens een totale renovatie.

Website

Restaurants

Lewis

Puur, smakelijk, heerlijk en verfijnd eten. Zeer mooi ontworpen restaurant en op slechts 1 minuut lopen van ons hotel. Absoluut een van onze ultieme favorieten. Vraag Aida om een reservatie te maken.

Schildersstraat 25, 2000 Antwerpen

Website
Revista

Revista brengt je een stukje Argentijnse cultuur met een heerlijk kopje koffie, de nodige boeken en een lekker broodje of een glas wijn.

Karel Rogierstraat 47, 2000 Antwerpen

Website
Den Artist

Parijs in Antwerpen. Als u op zoek bent naar klassieke Belgische gerechten, ga dan direct naar de levendige sfeer in de Brasserie den Artist. Ontbijt, lunch, diner, altijd lekker en goed geserveerd.

Museumstraat 55, 2000 Antwerp

Website