Reserveren

Kunstenaars

Topkunstenaars

Gastvrouw Aida is een grote liefhebber van kunst en design. Voor Lit d’Art werkt ze samen met Belgische kunstenaars.

Ulrike Bolenz

De Duitse-Belgische kunstenares Ulrike Bolenz onderzoekt in haar werk de symbiose tussen mens en machine. Ze zet de kijker vaak op het verkeerde been, en creëert net als een computer de illusie van ruimtelijkheid.

Ulrike heeft een rijk artistiek palmares in binnen- en buitenland. Ze exposeerde onder andere in het MMOMA in Moskou en in het Sheba Medical Center in Tel Aviv.

Bekijk fotogalerij

Charlotte de Cock

In 2009 verraste de jonge Charlotte De Cock met haar eerste expo:

een reeks atypische, humoristische schilderijen van Marie Antoinette. Martin Schmidt van de Parijse kunstgalerij Galerie Di Meo noemde haar stijl ‘rock barok’. Er volgden passages in Londen en Los Angeles. En in 2014 maakte ze de serie ‘The Thirteen Masters’, portretten van onder andere Luc Tuymans en Jan Decleir.

Charlotte bracht de patio van Lit d’Art tot leven met een indrukwekkende muurschildering.

Bekijk fotogalerij

Margrete Vanschoelant

Margrete Vanschoelant volgde lessen aan de kunstacademie van Brussel, Leuven en Hasselt. In 1990 verhuisde ze naar Italië, waar ze haar unieke signatuur ontwikkelde: smaakvol naakt met een grote zeggingskracht.

Sinds 2014 woont en werkt Margrete in Barcelona, waar ze haar eigen studio heeft.

Bekijk fotogalerij

Kathleen de Clercq

Kathleen De Clercq was van jongs af aan begeesterd door drie elementen: materialen, muziek en beweging. Ze blaast leven en ritme in haar bronzen beelden, en streeft daarbij naar harmonie, elegantie en evenwicht.

Bekijk fotogalerij

David Dumon

tijdelijke expositie

David is een Belgische fine-art fotograaf die best bekend staat voor zijn filmische fotografie, waar telkens een vleugje drama in is verwerkt. Staat hij niet achter de camera, dan is David aan het scouten voor nieuwe locaties, die hij kan stylen om complementair te zijn met de melancholie en pure emoties van zijn protagonist.

Zijn verhaal begon op 16 jaar, toen zijn vader hem een camera schonk. David experimenteerde met verschillende stijlen van fotografie en ontwikkelde doorheen de jaren een sterke voorliefde voor het stylen van interieurs. Dankzij deze voorliefde begon hij aan zijn traject als interieurfotograaf waardoor hij op zeer unieke locaties mocht werken. Deze locaties ontketende een ware liefde voor filmische fotografie.

Zijn zoektocht naar de meest inspirerende locaties overschrijdt de landsgrenzen en bracht hem in contact met Marokko. Een land met een erg rijke cultuur die als grote inspiratiebron diende voor David zijn meest recente werk.

Bekijk fotogalerij

Dominique Gringoire

Geboren in 1960 – Dominique is de oprichtster van DG – Creative’s Box Experience. Ze omschrijf haarzelf als een atypisch en intuïtief persoon, die niet in één bepaald vakje thuishoort, geëvolueerd van binnenhuisontwerper naar binnenlevensontwerper.

Door afwisselend gebruik te maken van woordspelingen, beelden, kleuren en materialen stimuleert ze de creativiteit en leert ze je, streng maar rechtvaardig, de kunst van het verhalend vertellen aan. Al haar werk nodigt de kijker uit om te reizen en te communiceren met afbeeldingen.

Bekijk fotogalerij

Sophie Dassel

Sophie is een kunstenaar wiens invloeden voortkomen uit een mix van beeldende kunst gestudeerd in Brussel en hedendaagse dans beoefend en onderwezen in Londen en Brussel.Ze is geïnteresseerd in de metamorfose van wezens, vormen en gedachten door de actie van tijd.

Sophie onderzoekt materialen en werkt op vele materialen en gerecycleerde elementen. Fotografie wordt schilderen. Deze eigenzinnige schoonheid is een uitnodiging om te ontdekken.

Bekijk fotogalerij