Reserveren

Kunstenaars

Topkunstenaars

Lit d’Art werkt nauw samen met diverse kunstenaars, zowel nationaal als internationaal, met verschillende stijlen. Afhankelijk van het project en interieur gaat Aida op zoek naar de juiste match.

 

Ulrike Bolenz

De Duitse-Belgische kunstenares Ulrike Bolenz onderzoekt in haar werk de symbiose tussen mens en machine. Ze zet de kijker vaak op het verkeerde been, en creëert net als een computer de illusie van ruimtelijkheid. Ulrike heeft een rijk artistiek palmares in binnen- en buitenland. Ze exposeerde onder andere in het MMOMA in Moskou en in het Sheba Medical Center in Tel Aviv.

Bekijk fotogalerij

Dominique Gringoire

Geboren in 1960 – als oprichtster van DG – Creative’s Box Experience, definieert Dominique haarzelf als een atypische, intuïtieve artiest. Eerder creëerde ze interieurs, nu creëert ze innerlijke werelden. Via diverse methodes zoals hoorspel, beeld, kleuren en materialen, stimuleert ze creativiteit en toont ze een verhalende constructie. Haar onderzoek cultiveert de relatie tussen woord en taal, beelden en symbolen. Elk werk nodigt de kijker uit om op reis te gaan en te verbinden met de beelden.

Bekijk fotogalerij

Sophie Dassel

Sophie Dassel, geboren in België, studeerde Photography & Art aan het ERG Brussel en Dance Movement Therapy aan Roehampton UK. Sophie exploreert haar creativiteit via allerlei soorten materialen zoals metaal, hout, plexiglas, glas, canvas,… Ze stelt onze perceptie op de tastbare, materiële wereld in vraag om ons de andere kant te tonen. Ze tracht tijd en dimensie te creëren waarin ieder individu kan experimenteren via een poëtische, soms onverwachte schoonheid.

Bekijk fotogalerij

Stéphanie Maillart

Stéphanie Maillart is een Antwerpse freelance artieste, schilderend via en met muziek. Haar creatieve ziel wordt gevoed door de schoonheid van muziek. De tonen zorgen voor een expressie van haar visie in een absolute vrijheid. Acryl danst op het canvas. Ze creëert verschillende lagen van verf en collage om verscholen patronen naar de bovengrond te brengen. Dit zijn ‘happy accidents’ met een interessante textuur. Haar wonderbaarlijke avontuur startte op haar zeventiende wanneer ze een award in Californië won voor ‘best painted sets of multiple musicals, including West side story’. Dit leidde tot haar roeping als artieste. Vandaag zijn haar werken overal ter wereld thuis.

Bekijk fotogalerij

Arnaud End

“In het begin van de jaren negentig kreeg ik het graffiti virus te pakken. Dit was lang voordat reclamebureaus en andere investeerders het zich toe-eigenden en het liefkozend omdoopten tot “Street Art”. Mijn creatie is spontaan en overlopend. Het sijpelt uit mijn poriën. Het is vooral een zoektocht naar contrast. Het contrast tussen kleuren. Soms psychedelisch! Het contrast tussen de dragers en de materialen. Vaak rauw! Het contrast tussen mat, satijn en glanzend. Nooit glad!”

Bekijk fotogalerij

Merlin Lintz

Merlin Lentz onderzoekt in zijn werk manieren om via nieuwe visuele technologie en experiment de menselijke conditie te reconstrueren. In dit onderzoek kiest hij allereerst voor het mysterieuze medium olieverf op canvas bovenop x-ray beelden, algoritmische renders of photoshop filters. Zijn doel is om het manuele te herintroduceren in een wereld vol standaard structuren. Merlin is op dit moment bezig aan zijn Master in Schilderkunst aan de Royal Academy of Fine Arts in Antwerpen en studeert deze zomer af.

Bekijk fotogalerij